Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Ova igra na PS i PC stiže 29 godina poslije!

Live A Live je izvorno objavljen za Super Famicom 1994. godine i omogućava igračima da preuzmu ulogu različitih protagonista s vlastitim pričama, što je slično igri Octopath, koja je nekako njezin duhovni nasljednik. Igra je također poznata po svojim čudnim okruženjima, koja se tematiziraju kroz povijest, od srednjeg vijeka do prapovijesti i udaljene budućnosti.

Borba se odvijala na naizmjenične poteze, a suočavali ste se s neprijateljima primjerenima određenom povijesnom razdoblju poput pećinskih ljudi, kauboja ili motociklista. Čini mi se da je među njima bio i zmaj. Sve je podsjećalo na Chrono Trigger, no nažalost, nije bilo dostupno izvan Japana.

To jest, sve dok nije dobila potpunu preradu prošle godine. Novi vizualni dojam 2.5D koji podsjeća na Octopath igre zamijenio je izvorne grafike SNES ere, a igra je općenito dobro primljena kod obožavatelja i kritičara, unatoč činjenici da je dostupna samo na Nintendo Switch platformi.

Square Enix je donio neobično dobru odluku i odlučio osloboditi igru od ograničenja konzolnih platformi.

Možete isprobati demo verziju ove igre na PlayStation Storeu (PS5, PS4), dok će biti dostupna kasnije danas na Steamu. Demo omogućuje igranje tri od sedam priča u igri: “Divlji zapad”, “Sumrak Edo Japana” i “Daleka budućnost”. Spremljeni napredak iz demo verzije će se moći se prenijeti u punu igru. Puna verzija igre izlazi 27.travnja.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox