Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Ovako će izgledati Huawei P60 serija?

Huawei će za samo par dana predstaviti svoju Huawei P60 flagship seriju. Do sada smo saznali neke detalje o njoj, a danas su na internetu osvanule fotografije koje nam otkrivaju kako će navodno izgledati ova serija.

Huawei P60 serija stići će kao nasljednica P50 serije iz 2021. godine. Prošle godine kompanija nije predstavila P seriju, već samo Mate. Ove će godine vjerovatno stići obje. No, vratimo se na P60 seriju.

Poznati leaker Digital Chat Station objavio je tri postera na kojima se navodno nalaze Huawei P60 modeli. Sva tri postera otkrivaju nam izgled zadnje strane telefona.

Tako će P60 modeli stići s promjenom modula kamere na zadnjoj strani u odnosu na prethodnike. Posteri otkrivaju da telefoni imaju pravougaoni izrez u čijoj se sredini nalazi veliki senzor kamere. Tu su još dva senzora i LED blic, kao i XMAGE natpis. Tri senzora kamere trebala bi biti glavna, ultraširoka i periskopska. Tu bi trebao biti i četvrti 3D ToF senzor. Navodno će glavni senzor biti Sony IMX888 od 50 MP. Ultraširoki senzor bit će navodno 50 MP Sony IMX858, dok će periskopski senzor biti 64 MP OV64B.

Posteri otkrivaju da će P60 modeli stići u tri boje – bijeloj, zelenoj i rozoj. No, očekivati je da će oni stići u još više boja.

Nažalost, posteri nam ne otkrivaju prednju stranu telefona. Međutim, prije par dana pojavila se informacija da će Huawei na ekrane P60 modela implementirati pilulu pri vrhu ekrana. Prenosi se da će ova pilula nuditi opcije koje nudi i Apple-ov Dynamic Island. Sve ove detalje saznajemo na osnovu sheme dizajna navodno Huawei P60 Pro telefona.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox