Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Ovo su prvi detalji o Samsung Galaxy S24 Ultra telefonu!

Iako je Galaxy S23 serija predstavljena prije nepuna dva mjeseca, jučer se pojavila prva informacija o najjačem članu Galaxy S24 serije – Samsung Galaxy S24 Ultra.

Galaxy S24 serija stići će sljedeće godine, ali to nije spriječilo leakere da dođu do nekih detalja o Galaxy S24 Ultra telefonu.

Samsung je navodno spreman Galaxy S24 Ultra podići na još viši novi. Tako se prenosi da će južnokorejska kompanija ovaj pametni telefon isporučiti sljedeće godine sa OLED ekranom stope osvježavanja od 144 Hz. Ako se ova informacija ispostavi tačnom, Galaxy S24 Ultra bit će prvi Samsungov telefon sa ovako visokom stopom osvježavanja ekrana.

Svakako da će ovo mnogi pozdraviti, a naročito gejmeri, kojima će viša stopa osvježavanja ponuditi još bolje iskustvo igranja igara na pametnom telefonu. Podsjećanja radi, Samsung Galaxy S23 Ultra opremljen je jednim od najboljih ekrana na tržištu pametnih telefona. Riječ je o Dynamic AMOLED 2X ekranu dijagonale 6,8”, QHD + rezolucije, stope osvježavanja od 120 Hz.

Očekuje se da Samsung čitavu Galaxy S24 seriju sljedeće godine isporuči i sa podrškom za satelitsko povezivanje, što su Huawei i Apple već implementirali na svoje uređaje visoke klase.

Galaxy S24 serija vjerovatno će širom svijeta biti pogonjena sljedećom generacijom Qualcommova Snapdragon 8 Gen čipa, koji bi trebao nositi naziv Snapdragon 8 Gen 3. Ostaje za vidjeti hoće li on stići na Galaxy S24 modelima u poboljšanom izdanju.

Svakako da ove informacije moramo uzeti s određenom dozom rezerve, s obzirom na to da je ostalo još mnogo vremena do službenog predstavljanja Samsung Galaxy S24 serije.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox