Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Ovu sramotu morate vidjeti: Tip je potrošio bogatstvo da dokaže da je Zemlja ravna, pogledajte kako je sve završilo

Ljudi koji vjeruju da je Zemlja ravna, nažalost, postoje u u 20-im godinama 21. stoljeća. Društvo ravnozemljaša osnovano je 1956. godine, iako iza njihovih smjelih tvrdnji nikad nije bilo znanstvenih dokaza.

Stručnjaci za filozofiju i fiziku klasificiraju vjernike ravne Zemlje kao poricatelje znanosti. No, jedan je odnjih otišao korak dalje i propisno se osramotio pokušavši dokazati da je Zemlja ravna.

Čovjek je izveo eksperiment i potrošio gomilu novca na skupe kamere i opremu, kako bi dokazao svoja uvjerenja, ali zapravo je dokazao potpuno suprotno.

U ovom konkretnom isječku, jedan ravnozemljaš postavlja eksperiment i to pred TV kamerama. Uključuje kamere za snimanje i usmjerava ih kroz dvije rupe, a osobu koja stoji s druge strane obasjava bakljom.

“Zanimljivo…”

Ravnozemljaš tvrdi da ako se svjetlost može vidjeti kamerom, rupama u ogradi i bakljom, sve na istoj razlici iznad tla, onda je Zemlja ravna. Pomalo je drsko iznijeti tako hrabru tvrdnju na temelju tako jednostavnog eksperimenta, ali svejedno je prihvaćena.

No, dogodilo se potpuno suprotno. Kao što se vidi na snimci, njegov prijatelj drži svjetiljku u istoj razini na kojoj je i kamera, ali svjetlost se nigdje ne vidi. Umjesto toga, nakon što podigne kameru više, svjetlost zasja kroz rupe u ogradi, zbog čega ravnozemljaš lagano pocrveni.

Dok shvaća da je u biti opovrgao vlastitu teoriju, čovjek se čuje kako govori ‘zanimljivo’ dok smišlja način da se izvuče iz ovoga. Snimka je, dakako, postala viralna.

Centralna.ba