Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Poco predstavio novi jeftini telefon

Poco je predstavio novi pametni telefon iz kategorije jeftinih. Riječ je o novom članu Poco C serije – Poco C55. Kakve specifikacije nudi ovaj telefon i za koju cijenu, saznajte u nastavku.

Telefon je opremljen LCD ekranom dijagonale 6,71”, HD+ rezolucije sa Panda Glass zaštitom. Pri vrhu ekrana nalazi se izrez u obliku kapljice, koja u sebi krije prednju kameru sa senzorom od 5 MP. Stopa osvježavanja ekrana je 60 Hz, što je očekivano s obzirom na to kojoj kategoriji uređaja pripada ovaj telefon.

Na desnoj bočnoj strani telefona nalaze se tipka za uključivanje, odnosno isključivanje uređaja, te tipka za kontrolu glasnoće.

Na zadnjoj strani Poco C55 posjeduje ogromni modul kamere. U njemu se nalaze dvije kamere – glavni senzor od 50 MP, te senzor za dubinu od 2 MP. U izrezu su još LED blic, skener otiska prsta, te ispisan naziv brenda Poco.

Sam poklopac telefona izrađen je od umjetne kože. Ispod poklopca krije se baterija kapaciteta 5000 mAh s podrškom za punjenje od 10 W. Iz kutije se telefon isporučuje sa Androidom 12 i Xiaomijevim MIUI 13.

Telefon je pogonjen čipom tajvanske kompanije MediaTek – Helio G85. On stiže u kombinaciji sa 4 GB, odnosno 6 GB radne memorije (RAM-a) i 64 GB, odnosno 128 GB prostora za unutrašnju pohranu. Nju je moguće i proširiti jer Poco C55 posjeduje utor za microSD karticu.

Dostupan je u plavoj, zelenoj i crnoj boji, a cijena Poco C55 telefona za verziju 4/64 GB je 9.499 INR, što je oko 110 EUR, dok verzija 6/128 GB košta 10.999 INR, što je oko 125 EUR.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox