Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Potvrđeno – Huawei radi na razvoju Mate 50 serije!

Huawei je prošle godine predstavio samo jednu seriju visoke klase i to Huawei P50 seriju. Do prošle godine Huawei je godišnje predstavljao dvije serije visoke klase – P i Mate serije, ali prošle godine to nije bio slučaj. Trebala je biti predstavljena Huawei Mate 50 serija. Iz svima poznatih razloga to se nije desilo, no sada stiže službena potvrda – Huawei Mate 50 serija ugledat će svjetlo dana ove godine!

Danas je započeo MWC 2022, a jučer je, uoči sajma, Li Changzhou iz Huaweija naveo da kompanija radi na razvoju Huawei Mate 50 serije, te da će ona definitivno ugledati svjetlo dana. Međutim, on nije otkrio kada bi se to moglo desiti.

Nedavno je leaker Chrysanthemum Pictures Fans prenio neke detalje o Mate 50 seriji, a najviše pažnje privukli su detalji oko čipa. Tako on navodi da će Huawei Mate 50 i Mate 50 Pro biti pogonjeni Snapdragon čipom, ali očekivano u 4G verziji. Oba će telefona biti isporučena sa HarmonyOS 3.0. Leaker prenosi i to da će kamere biti bolje u odnosu na one koje posjeduju P50 modeli.

Huawei Mate 50 konceptni render

Ono što je posebno zanimljivo iz ovog izvještaja jeste to da bi Huawei Mate 50 modeli isključivo mogli biti isporučeni sa Snapdragon čipom

Huawei je posljednju flagship seriju s Google servisima predstavio prije gotovo tri godine, a riječ je o Huawei P30 seriji. Nakon nje, svi modeli, pa tako i oni iz visoke klase, predstavljeni su bez Google servisa, što je nemjerljiv udarac za kinesku kompaniju. Ipak, Huawei se ipak prošle godine držao rasporeda, te je predstavio najprije Huawei P40 seriju, a onda i Huawei Mate 40 seriju.

Bajtbox