Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Poznati leaker tvrdi – Samsung izbacuje punjače iz kutija mid-range i jeftinih telefona!

Kao i većinu drugih stvari, kako negativnih, tako i pozitivnih, Apple je prvi odlučio isporučiti iPhone telefone bez punjača u kutiji, pravdavši to zaštitom okoliša. Iako su im se u početku svi izrugali, većina Android proizvođača je preuzela ovu praksu, a među prvima je to uradio Samsung. Ide li Samsung još jedan korak dalje u ovom smislu?

Samsung je svoju prošlogodišnju Samsung Galaxy S21 seriju isporučio bez punjača u kutiji, te su kupci morali dublje zaroviti ruku u džep i kupiti punjač, osim ako već nisu imali odgovarajući. Prošle godine su još dva Galaxy modela – Samsung Galaxy A13 5G i Samsung Galaxy A03S isporučeni bez punjača u kutiji, dok su svi ostali stigli s punjačem.

Samsung Galaxy S21 Ultra, baš kao i Galaxy S21 i Galaxy S21+ isporučeni su prošle godine bez punjača u kutiji

Je li došlo vrijeme da Samsung masovno počne sa isporučivanjem telefona i iz Galaxy A i Galaxy F serija bez punjača u kutiji? Naime, poznati leaker Yogesh Brar, na svom Twitter profilu podijelio je informaciju da će Samsung nadolazeće telefone iz Galaxy A i Galaxy F serija isporučiti bez punjača u kutiji.

Pitanje je je li Brar mislio na bukvalno sve telefone u budućnosti iz ovih serija, ili samo na one koji se očekuju da budu predstavljeni ovog mjeseca, a među njima Samsung Galaxy A53 5G i Samsung Galaxy A73 5G. Naravno, radi se o nepotvrđenim informacijama, ali zaista nas ne bi iznenadio ovaj Samsungov potez.

Još jutros smo izvijestili i o tome da bi Samsung Galaxy A53 5G i Samsung Galaxy A73 5G trebali biti isporučeni bez jedne veoma korisne značajke – 3.5 priključka za slušalice. Ako se ova informacija ispostavi tačnom, ovo bi bio prvi put da Samsung izbaci 3.5 mm priključak za slušalice iz glavnih mid-range telefona. Samsung je to već odavno učinio sa flagship Galaxy S serijom, no sada je očito došlo vrijeme i za glavne modele iz Galaxy A serije.

Bajtbox