Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Poznato je kada će Xiaomi Mi 10 serija dobiti MIUI 14/Android 13

Ranije danas prenijeli smo informaciju da su još dva uređaja van Kine počela primati MIUI 14, odnosno Android 13 nadogradnju. Sada saznajemo kada će Xiaomijeva Mi 10 serija dobiti ovu nadogradnju.

Prema najnovijim informacijama koje stižu iz Kine, Xiaomi Mi 10 i Xiaomi Mi 10 Youth Edition, MIUI 14 nadogradnju počet će primati sljedećeg mjeseca. Mi 10 Pro već je počeo u Kini primati MIUI 14 nadogradnju.

Kineska kompanija već je počela testirati MIUI 14 za ove telefone. Xiaomi Mi 10 predstavljen je početkom 2020. godine sa Androidom 10. Telefon je do sada dobio dvije velike Android nadogradnje i to one na Android 11 i Android 12. Uskoro će Mi 10 dobiti i treću veliku Android nadogradnju i to onu na Android 13. To će ujedno biti i posljednja velika nadogradnja za ovaj telefon.

Napominjemo da se radi o kineskoj verziji telefona, te će Xiaomi Mi 10 koji je namijenjen za globalno tržište nadogradnju dobiti kasnije, vjerovatno na ljeto ove godine.

MIUI 14 stigao je s velikim vizuelnim promjenama. Tako su, između ostalog, napravljene promjene na ikonama, ali i cjelokupnom interfejsu. Ikone su sada veće, a njihova veličina može se i podesiti.

Xiaomi je naveo da je tečnost sistema poboljšana do 60%, a i aplikacije trećih strana navodno će ponuditi poboljšane performanse i efikasnost. Pored toga, MIUI 14 stigao je sa znano manjim brojem predinstaliranih aplikacija i sada postoji samo 8 aplikacija koje se ne mogu deinstalirati.

Očekuje se da će nadogradnja donijeti i poboljšano trajanje baterije, kao i cjelokupno bolje funkcionisanje sistema.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox