Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Predstavljanje iza ugla – Ovo su novi detalji o Galaxy A54 5G telefonu

Iako su neki izvještaji ukazivali na to da bi Samsung Galaxy A54 5G mogao biti predstavljen ovog mjeseca, to se ipak neće desiti. Međutim, predstavljanje ovog telefona veoma je blizu, a najnoviji detalji odnose se na bateriju i punjenje.

Američki FCC jučer je certifikovao Samsung Galaxy A54 5G. Telefon stiže s brojem modela SM-A546E i ima bateriju kapaciteta 4905 mAh. Ovaj će kapacitet vjerovatno u reklamnim materijalima biti zaokružen na 5000 mAh.

Certifikat otkriva da će se telefon puniti Samsung EP-TA800 punjačem, što znači da će podržavati 25 W brzo punjenje.

Pored tih informacija, Galaxy A54 5G prošao je i Geekbench test, a tom je prilikom otkriveno da će telefon biti pogonjen Samsungovim Exynos 1380 čipom, koji će stići sa najmanje 6 GB RAM-a. Iz kutije će se telefon isporučiti sa Androidom 13 i Samsungovim One UI 5.0.

Nedavno su renderi otkrili da Samsung Galaxy A54 5G ima Infinity-O ekran, što znači ekran s rupicom u kojoj se nalazi prednja kamera sa senzorom od 32 MP. Telefon bi trebao biti opremljen Super AMOLED ekranom veličine 6,4”, Full HD+ rezolucije sa stopom osvježavanja od 120 Hz. Na zadnjoj strani telefona trebao bi se naći glavni senzor kamere od 50 MP. Pored njega, tu će još biti ultraširoki senzor od 12 MP i makro senzor od 5 MP.

Ako je suditi po nedavnim izvještajima, ovo će tekuće godine biti najskuplji Samsungov mid-range telefon, s obzirom na to da vjerovatno neće stići Samsung Galaxy A74. Ostaje misterija hoće li Samsung predstaviti Galaxy S22 FE.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox