Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Pretplata na Facebook i Instagram stiže van Australije i Novog Zelanda

Prije otprilike mjesec dana Meta je objavila da uvodi pretplatu na svojim popularnim platformama Instagram i Facebook. Tada je pretplata najprije uvedena u Australiji i Novom Zelandu, a od jučer je dostupna i korisnicima ove dvije platforme u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pretplata iznosi 11,99 dolara ako se prijavite na webu, odnosno 14,99 dolara ako se prijavite putem mobilne trgovine aplikacija. Prva opcija omogućava dobijanje plave kvačice na Facebooku, dok druga opcija uključuje ovu kvačicu i na Instagramu.

Plava kvačica je ranije bila rezervisana samo za poznate ličnosti, kao što su sportisti, predsjednici država, umjetnici itd. Međutim, Meta očigledno želi da poveća bazu autentičnih naloga na platformama.

Osim kvačice, usluga vam daje „proaktivnu zaštitu od lažnog predstavljanja“, kao i direktan pristup korisničkoj podršci, ekskluzivne naljepnice i 100 zvjezdica mjesečno na Facebooku kako biste pružili podršku drugim kreatorima.

Kada je riječ o uslovima korištenja pretplatničke usluge za Meta-ine glavne platforme, korisnik mora imati 18 godina i mora proći postupak verifikacije koji uključuje identifikaciju sa fotografijom. Također morate imati uključenu i two-factor autentifikaciju.

Ako koristite Meta Verified i želite promijeniti svoje ime na profilu, fotografiju, korisničko ime ili datum rođenja, tada ćete ponovo morati proći kroz gore navedeni postupak verifikacije.

Meta je samo jedna u nizu kompanija koje uvode pretplatu na svoje platforme. Podsjećamo da je Twitter nedavno uveo ponovnu pretplatu na Twitter Blue, dok je Snap prošle godine uveo preplatu na svoju platformu. Prema nekim izvještajima, već milion korisnika Snapchata koristi pretplatničku uslugu.

Očekuje se da će nakon SAD-a, pretplatnička usluga uskoro stići i u ostatak svijeta.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox