Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Prijavite se na program podrške digitalnoj transformaciji za mikro, mala i srednja preduzeća – Centralna.ba

Centar za digitalnu transformaciju (CDT) Verlab Instituta u saradnji sa Njemačkim društvom za međunarodnu saradnju (GIZ), uputio je javni poziv kompanijama za učešće u novom “Programu podrške digitalnoj transformaciji za mikro, mala i srednja preduzeća 2024”.

Sektor MMSP imati će priliku da uz pomoć certifikovanih konsultanata unaprijedi poslovanje uvođenjem savremenih digitalnih alata.

“Digitalna transformacija je odlična prilika za mikro, mala i srednja preduzeća da usvajanjem digitalnih tehnologija unaprijede svoje poslovanje, od inoviranja poslovnog modela, unapređenja poslovnih procesa, do kreiranja novih proizvoda ili usluga koje će im obezbijediti brzi rast. Posljedično, kompanije mogu očekivati unapređenje svoje konkurentske prednosti i osvajanje novih tržišta”, ističe prof. dr. Lejla Turulja, konsultantica CDT-a Verlab Instituta.

Ko ima pravo na učešće

Pravo učestvovanja imaju sve kompanije iz Bosne i Hercegovine koje imaju između pet i 249 zaposlenih.

Oglas

Učesnici u konsultantskom programu dobijaju besplatnu izradu ekspertske analize od strane iskusnih i certifikovanih konsultanata, koja je prikaz trenutnog stanja kompanije, kao i analizu domena u poslovanju koje bi trebalo unaprijediti, i rad na detaljnoj strategiji razvoja kompanije u ključnim domenima kroz digitalnu transformaciju.

Bespovratna subvencija do 5.000 KM

“Učesnici programa podrške dobijaju besplatnu ekspertsku analizu i konsultantsku podršku certifikovanih konsultanata, podršku u razvoju strategije digitalne transformacije, te subvenciju do 5.000 KM od strane CDT-a, u slučaju investicije ukupne vrijednosti 10.000 KM, za realizaciju prvog projekta koji će doprinijeti digitalnoj transformaciji kompanije”, ističe dr. Lejla Gurbeta Pokvić, direktorica Verlab Instituta.Također, kompanijama je obezbijeđena supervizija procesa implementacije rješenja, nakon što je strategija usaglašena i dogovorena između kompanije i konsultanta.

Kompanije mogu podnijeti prijave putem popunjavanja upitnika Digitalne konkurentnosti na web stranici Centra za digitalnu transformaciju Verlab Instituta i slanjem potrebne dokumentacije iz poziva na email info@verlabinstitute.com.

Oglas

Javni poziv je otvoren do 25. januara 2024. godine. Programa podrške digitalnoj transformaciji 2024. Centra za digitalnu transformaciju Verlab Instituta podržan je od strane Evropske unije i Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ), te Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ).

Program podrške i trening konsultanata odvija se uz podršku Centra za digitalnu transformaciju (CDT) Srbija. Za više informacija o pozivu i prijavi, posjetite sljedeću stranicu.

Centralna.ba