Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Propast lansiranja: The Last of Us Part 1 na listi loših PC portova

Igrači su prijavili niz problema s PC verzijom igre The Last of Us Part 1, što je dovelo do negativnih ocjena na Steamu. The Last of Us Part 1 je bombardiran negativnim komentarima na toj internetskoj trgovini, a mnogi korisnici izražavaju razočaranje optimizacijom igre. Čini se da nekoliko igrača doživljava padove igre dok pokušavaju igrati The Last of Us Part 1 na PC-u, unatoč tome što imaju hardverske specifikacije koje premašuju preporučene zahtjeve. Također, neki igrači se suočavaju s izuzetno dugim vremenima učitavanja tijekom igranja igre.

Ova igra je remake originalne verzije za PlayStation 3 iz 2013. godine, s poboljšanim vizualima i obnovljenim modelima likova. Igra je prvo izdana za PlayStation 5 u rujnu 2022. godine, a za PC je objavljena 28. ožujka 2023. godine. Razvojni timovi Naughty Dog i Iron Galaxy bili su zaduženi za prilagođavanje igre računalnim sustavima.

Problemi proizlaze iz kompiliranja shadera igre, što je postalo čest problem kod PC igara u posljednjih nekoliko godina. Vaša grafička kartica mora obaviti neku preliminarnu obradu prije nego što se svijet ispravno renderira, i to se mora učiniti u pripremi za svaku scenu u igri barem jednom. Iako razvojni programeri u nekim slučajevima mogu unaprijed kompilirati shadere kako bi se izbjegla kompilacija prilikom pokretanja igre, to nije uvijek praksa koja se primjenjuje.

Mnoge od Sonyjevih igara koje su prenesene na PC nisu imale takve probleme pri lansiranju, što čini The Last of Us Part 1 jednom od rijetkih PlayStation igara na PC-u s negativnom ocjenom. Iako je Horizon Zero Dawn imao problema prilikom prvotnog izlaska, ti su problemi kasnije otklonjeni. Na svom Twitteru, Naughty Dog je potvrdio da su upoznati s problemima s kojima se neki korisnici PC-a susreću dok igraju The Last of Us Part 1 te da tim radi na rješavanju tih problema u nadolazećim zakrpama.

Veliki uspjeh adaptacije The Last of Us na HBO-u gotovo je sigurno uvjerio mnoge da konačno isprobaju igru, ali dok ne krene da radi pravilno, možda bi bilo bolje da ponovo pogledate seriju.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox