Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Prvi iPhone 12 Pro Max s USB-C priključkom kojeg možete kupiti

Slovačka tvrtka DEEP uspješno je modificirala Apple iPhone 12 Pro Max kako bi u potpunosti funkcionirao s USB-C priključkom. Dugo su se potrošači pitali (a glasine su se kovitlale od 2017.) zašto Apple još nije prebacio iPhone na USB-C.

Nakon otvaranja telefona i uklanjanja sklopa fleksibilnog kabela Lightning porta, mjere se USB-C konektora kako bi se kućište moglo ugraditi na iPhone 12 Pro Max. Nakon uklanjanja brtve Lightning porta, ostavljeni otvor jedva je dovoljan da USB-C utikač stane unutra.

U međuvremenu, fleksibilni kabel dizajniran je s USB-C priključkom koji implementira originalni MFi čip izbačen s drugog uređaja. To se zatim zalemi na sklop i instalira natrag na uređaj s novim 3D isprintanim kućištem. USB-C pristaje gotovo savršeno.

Da bi novi smještaj MFi čipa stao, modul zvučnika mora biti malo podrezan. Nakon pažljivog ponovnog sastavljanja i ugradnje nove baterije, USB-C iPhone 12 Pro Max spreman je za ponovno uključivanje.

Uređaj je testiran i potpuno je operativan. Radi s iTunesom, pohrana se povezuje na Mac i pravilno se puni originalnim Apple punjačem pomoću USB-C na C kabela (ili USB-A na C kabela), sve preko USB-C priključka.

Ovaj uređaj je sada dostupan na eBayu, a svatko tko to želi moći će kupiti drugi u svijetu iPhone koji pokreće USB-C.

Još u studenom, student robotike Ken Pillonel iz Švicarske uspio je modificirati iPhone X tako da radi s USB-C priključkom i uređaj je na eBay aukciji prodan za 86.001 dolar. Vrijedi napomenuti da se Pillonelov USB-C iPhone X ne može ažurirati, niti se može resetirati.

S druge strane, DEEP-ov modificirani iPhone izgleda kao plug and play situacija budući da sadrži MFi čip. Nije jasno može li se DEEP-ova implementacija resetirati ili ažurirati.

Bajtbox