Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Radnici Amazona će štrajkovati na Crni petak

Više od 1.000 radnika u Amazonovom distributivnom skladištu u britanskom Koventriju će štrajkovati na Crni petak da bi izrazili protest zbog plata i uslova rada, a očekuje se da će obustavi rada pridružiti i Amazonovi radnici iz SAD, Njemačke i Italije.

Sindikati koji zastupaju radnike Amazona su saopštili da su zaposleni ove kompanije umorni od toga što “samo stavljaju kraj sa krajem” i najavljuju da će štrajk izazvati najveći poremećaj fuinkcionisanja ove firme za 30 godina, prenosi Independent.

Britanski sindikat GMB je rekao da je razočaran zbog toga što su šefovi Amazona odbili da razgovaraju o platama i uslovima rada.

“To je zaista jednostavno pitanje. Želimo da kompanija sjedne i počne da razgovara sa nama. To je razuman zahtjev, ali šefovi Amazona su odbili da razgovaraju”, izjavio je portparol sindikata GMB.

Amazonov centar u Koventriju spada među najprometnije u Velikoj Britaniji, tako da štrajk može da značajno utiče na kupce koji koriste Crni petak da bi obavili povoljne kupovine.

Predstavnici Amazona tvrde da se štrajk u Koventriju neće odraziti na prodaju na Crni petak, pošto taj Amazonov centar ne služi direktno za narudžbe kupaca, piše Biznis.ba.