Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Realme predstavio UltraDart punjenje od 100-200 W!

Realme je danas, u skladu s najavom, predstavio najbrže punjenje na svijetu. Barem tako tvrde iz ove kineske kompanije, iako je Xiaomi prošle godine predstavio 200 W brzo punjenje. No, novo UltraDart punjenje je tu i pogledajmo čime se može pohvaliti.

Realme navodi da nova UltraDart Charging Architecture (UDCA) nudi brzine punjenja u rasponu od 100 W do 200 W. Postojeći punjači iz Realme-a nude brzine punjenja od 18 W do 65 W, a onaj najbolji može u potpunosti napuniti telefon za 35 minuta. Nova tehnologija punjenja ima za cilj značajno brže punjenje, pa će tako nova tehnologija napuniti telefon do 50% za 5 minuta. Da bi to postigli, Realme koristi više pumpi za jače punjenje kako bi povećao jačinu struje.

Algoritam upravljanja temperaturom će osigurati da temperatura baterije nikada ne pređe 43°C tokom punjenja, pa čak i kada korisnik istovremeno igra zahtjevnu igru ili gleda videozapis duži vremenski period.

Na dugoročnom planu, baterija će navodno zadržati 80% svog kapaciteta nakon 1000+ kompletnih ciklusa punjenja, zahvaljujući Ultra Battery Protection sistemu. Realme nije naveo kako će funkcionisati ovaj raspon punjenja od 100 W do 200 W, no vjerovatno je da će to ovisiti o modelu.

Usput rečeno, prvi pametni telefon na svijetu koji će koristiti ovu tehnologiju bit će Realme GT Neo 3. Ovaj telefon još nije predstavljen, no to bi se trebalo desiti vrlo brzo. Kako će ovaj telefon koristiti brzinu punjenja koja je u sredini ovog raspona, očekivati je da Realme u budućnosti predstavi i telefon koji će koristiti brzo punjenje od 200 W.

Bajtbox