Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Realme sprema telefon u dvije verzije – Razlike samo u bateriji i brzini punjenja!

Realme GT Neo 2 predstavljen je na jesen prošle godine. Očekuje se da će Realme njegova nasljednika predstaviti vrlo brzo, koji bi trebao nositi naziv Realme GT Neo 3, a sada je ovaj telefon osvanuo na renderu, koji je otkrio njegov izgled. Realme GT Neo 3 poprilično se dizajnom razlikuje od dosadašnjih telefona iz ove kompanije.

Svi Realme telefoni u posljednje dvije-tri godine imali su jednu istu dizajnersku karakteristiku – rupicu u gornjem lijevom uglu ekrana s prednjom kamerom. Međutim, to neće biti slučaj sa Realme GT Neo 3 telefonom. Naime, na renderu koji je objavio leaker ShadowLeak primjećujemo da se rupica s prednjom kamerom na ekranu Realme GT Neo 3 telefona nalazi u gornjem centralnom dijelu.

Tipka za uključivanje, odnosno isključivanje telefona nalazi se na desnom okviru, dok je tipka za kontrolu glasnoće na lijevom okviru. I na zadnjoj strani Realme GT Neo 3 donosi drugačiji izrez kamere u odnosu na dosadašnje Realme telefone. Tako Realme GT Neo 3 nazad ima pravougaoni izrez u kojem se nalaze tri senzora kamere, ali glavni senzor je sada sam u jednom redu, dok je ispod njega dvostruki LED blic, a ispod blica su dva manja senzora kamere. Vjerovatno je da se radi o ultraširokom i makro senzoru. Glavni senzor kamere trebao bi biti onaj od 50 MP sa OIS podrškom.

Kako na desnoj bočnoj strani telefona ne vidimo skener otiska prsta, to znači da će se Realme GT Neo 3 moći pohvaliti skenerom otiska prsta ispod ekrana.

Ono što je još zanimljivo glede ovog telefona jeste to da bi on mogao biti isporučen u dvije verzije, ali koje će se razlikovati samo po bateriji i brzini punjenja. Tako bi jedna verzija mogla imati 4500 mAh s podrškom za brzo punjenje od 150 W, dok bi druga verzija mogla imati 5000 mAh sa podrškom za brzo punjenje od 80 W.

Realme tek treba da objavi datum predstavljanja ovog telefona.

Bajtbox