Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Samsung Galaxy S22 serija dobila još više fotografskih mogućnosti!

Prošle je godine Samsung kreirao aplikaciju Expert RAW za Samsung Galaxy S21 Ultra. Radi se o izuzetno sposobnoj aplikaciji, koja će najviše koristiti onima koji vole fotografisati sa svojim telefonom i koji se vole „igrati“ sa fotografijama, odnosno postavkama kamere. Prije par dana prenijeli smo informaciju da će Samsung uskoro ovu aplikaciju učiniti kompatibilnom i sa još nekim uređajima visoke klase. Danas je aplikacija dostupna i za Galaxy S22 seriju.

Prije par dana poznati leaker Ice Universe naveo je da  će Samsung do kraja ovog mjeseca aplikaciju Expert RAW učiniti kompatibilnom sa Samsung Galaxy S22, Samsung Galaxy S22 Plus i Samsung Galaxy S22 Ultra telefonima. Danas je Samsung to i učinio, te je stabilna verzija aplikacije Expert RAW dostupna za Galaxy S22 modele.

Expert RAW nudi razne mogućnosti, kao što su histogram, postavke LED blica, smanjenje šuma, širi dinamički raspon, mogućnost spremanja fotografija u JPEG i DNG RAW formatima, ručno mijenjanje ISO-a, vrijednosti ekspozicije, tačke fokusa i balansa bijele boje itd. U suštini, ova nadogradnja daje potpunu kontrolu nad cijelom kamerom, uključujući i HDR funkciju.

Sljedećeg mjeseca aplikacija će biti kompatibilna sa sklopivim Samsung Galaxy Z Foldom 3, dok će na ljeto ove godine aplikacija biti kompatibilna sa Samsung Galaxy S20 Ultra, Samsung Galaxy Note 20 Ultra i Samsung Galaxy Z Fold 2 telefonima. Samsung Galaxy S21 Ultra nadogradnju bi trebao dobiti početkom sljedećeg mjeseca, tačnije 07.03.2022. godine.

Čini se da će ova aplikacija biti dostupna samo na Samsungovim uređajima visoke klase, a ne i na uređajima srednje klase. Barem je Samsung tako naveo.

Bajtbox