Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Samsung Galaxy S23 Ultra razočarao na testu kamera

Najjači model iz nedavno predstavljene Galaxy S23 serije je Samsung Galaxy S23 Ultra. Ovaj telefon stigao je kao nasljednik Galaxy S22 Ultra telefona, a Samsung je na njegovom predstavljanju posebnu pažnju posvetio njegovim kamerama i fotografskim mogućnostima. Međutim, kakvi su rezultati DxOMark testiranja po tom pitanju?

Ovaj telefon na zadnjoj strani ima četiri kamere u kombinaciji – glavni senzor od 200 MP f/ 1.7 + ultraširoki senzor od 12 MP f / 2.2 s vidnim poljem od 120 stepeni + telefoto senzor sa 3x optičkim povećanjem od 10 MP f / 2.4 + telefoto senzor od 10 MP sa 10x povećanjem f / 4.9. Poseban akcent je na novom 200 MP senzoru.

DxOMark je testirao kamere ovog telefona, a rezultati nisu impresivni. Naime, telefon se našao tek na 10. mjestu kada su u pitanju kamere.

Telefon je postigao rezultat od 140 bodova i izjednačio se sa Google Pixel 7 i Vivo X90 Pro+ telefonima. Kada je riječ o selfie kameri, i tu je Galaxy S23 Ultra bio na 10. mjestu sa 137 bodova, čime se izjednačio sa Asus Zenfone 7 Pro telefonom.

Uređaji koji su ispred Galaxy S23 Ultra telefona uključuju Huawei Mate 50 Pro, Google Pixel 7 Pro , Honor Magic4 Ultimate, iPhone 14 Pro i Pro Max, Huawei P50 Pro, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max i Xiaomi Mi 11 Ultra.

Kada je riječ o razlozima, DxOMark navodi da se telefon nije tako dobro pokazao u uslovima slabog osvjetljenja, gdje gubi detalje. Pored toga, ni fokus nije tako stabilan, kao ni ekspozicija u prizorima sa pozadinskim osvjetljenjem.

Sve u svemu, navodi se da telefon ima dobre kamere, ali da ipak to nije na nivou na kojem se očekivalo.

Sve detalje o testu, sa prikazima fotografija pogledajte OVDJE.

Bajtbox