Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Samsung zabranio korištenje ChatGPT-a zbog curenja informacija?

Sve više tvrtki bori se protiv upotrebe generativnih AI chatbota kao što su ChatGPT , Microsoftov Bing Chat i Googleov Bard . Posljednja tvrtka koja je zabranila korištenje ovakvih chatbota je Samsung.

Bloomberg je izvijestio da je tvrtka prošli tjedan poslala dopis svim zaposlenicima, zabranjujući im korištenje chatbota na poslu ili na uređajima koje koriste za posao. Prema izvješću, Samsung je otkrio da su neki od njegovih radnika učitali tajni source kod tvrtke na ChatGPT. Nema točnih informacija o tome kakvi su točno podaci procurili niti kolika je potencijalna šteta zbog ovog velikog sigurnosnog propusta.

Izvori iz Samsunga navode da je vodstvo tvrtke zabrinuto da se podaci koji se prenose takvim platformama, uključujući Google Bard i Bing, pohranjuju na vanjskim serverima, što otežava njihovo brisanje u slučaju nužde, te bi također mogli biti otkriveni drugim kompanijama, navodi se u dokumentu.

Dok zaposlenici Samsunga smiju koristiti chatbotove na uređajima koje osobno posjeduju, a mogu ih koristiti i izvan posla, vodstvo tvrtke je navodno od svojih radnika tražilo da ne šalju nikakve podatke o tvrtki chatbotovima, niti postavljaju bilo kakve osobne podatke koji bi mogli dovesti do curenja intelektualnog vlasništva tvrtke Samsung.

Neke glasine tvrde da Samsung razvija vlastiti AI softver koji će obavljati dio posla koji chatbotovi mogu obavljati, poput sažimanja izvješća, pisanja određenih dijelova softvera i prijevoda.

Ovaj najnoviji potez tehnološkog giganta pokazuje da je sve više tvrtki zabrinuto kako bi generativna umjetna inteligencija mogla dovesti do više sigurnosnih problema. Ovog je tjedna i Microsoft objavio kako će implementirati određena pravila o primjeni umjetne inteligencije na svojim proizvodima.

IZVOR

Bajtbox