Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Siri brine za svoj posao? Stiže ChatGPT s novim funkcijama za iOS uređaje

OpenAI je u četvrtak najavio pokretanje besplatne aplikacije ChatGPT za korisnike iOS-a u Sjedinjenim Državama, s planovima da se uskoro pojavi iu drugim zemljama.

Lansiranje dolazi šest mjeseci nakon što je OpenAI prvi put objavio ChatGPT online za javnost. Izdanje je brzo pokrenulo novu utrku između kompanija koje razvijaju umjetnu inteligenciju u tehnološkoj industriji za razvoj i implementaciju alata koji mogu generirati uvjerljive pisane radove i slike kao odgovor na upite korisnika.

Kao besplatna i službena verzija ChatGPT chatbota, i ova aplikacija je izgrađena na GPT-3 modelu. Međutim, možete pristupiti ChatGPT+ i onim uslugama koje pokreće GPT-4 (što znači noviju obuku i možda veću točnost) prijavom na svoj račun ili nadogradnjom putem aplikacije.

Ovo je ograničeno predstavljanje jer je samo u SAD-u i ne postoji verzija za Android. OpenAI obećava u svom postu na blogu: “Korisnici Androida, vi ste sljedeći! ChatGPT će uskoro doći na vaše uređaje.”

ChatGPT na iOS-u radi slično kao verzija za radnu površinu. Prilikom instalacije, podsjeća vas da je “ChatGPT netočan.” Ovo je, doduše, znatno smanjeno sučelje i svakako jednostavnije od onoga što ćete pronaći na mobilnoj verziji Microsoftovog Bing AI-a .

Međutim, novost u ovoj mobilnoj verziji je mogućnost dodavanja glasovnih upita. Na desnoj strani prozora s uputama nalazi se mala ikona za snimanje glasa. Čim to odaberete, područje ispod tekstualne obavijesti pokazuje da se snima. Morate ponovo dodirnuti ikonu da biste zaustavili snimanje.

Aplikacija ChatGPT trenutno je dostupna za preuzimanje u App Storeu. Potražite “OpenAI ChatGPT” ako želite pravi, a ne neku od bezbrojnih besplatnih kopija.

IZVOR

Bajtbox