Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Sitno brojimo: Što donosi Android 14 i kakvim će se pokazati prvi preklopni telefon iz Googlea?

Američki tehnološki div Google već standardno od 2008. godine jednom godišnje održava svoju Input/Output konferenciju za developere na kojima predstavi svoje razne softverske i hardverske nadogradnje i nove proizvode. Iznimka je bila 2020. godina kada je ovaj događaj otkazan zbog situacije sa pandemijom koronavirusa.

Prema zadnjim informacijama Google će ove godine sigurno predstaviti Pixel Fold, Pixel Tablet, Pixel 7a mobilni telefon te svoje Pixel Buds A-Series slušalice u novoj boji. Pored ovih uređaja koji bi trebali biti službeno predstavljeni, Google će objaviti i preview svojih novih flagship telefona Pixel 8 i Pixel 8 Pro koji bi službeno trebali biti predstavljeni nekad u desetom mjesecu ove godine. Pored toga, biti će riječi i o novom Androidu 14, o kojem očekujemo puno više informacija nego što to znamo dosad, zatim o Googleovom chatbotu pod nazivom Bard koji je tvrtkin adut protiv ChatGPT-a, kao i o novim updateima koji će biti implementirani u Google Assistant.

U nastavku teksta podsjetimo se nekih detalja koje smo dosad saznali o ovim uređajima.

Za početak o nešto povoljnijem telefonu pod nazivom Pixel 7a koji bi trebao stići sa 6.1 inčnim zaslonom u FHD+ rezoluciji i 90 Hz stopom osvježavanja. Bit će pokretan sa Google Tensor 2 čipom, istim onim koji je bio ugrađen u prošlogodišnje top modele Pixel 7 i Pixel 7 Pro. Trebao bi imati glavnu kameru od 64 MP koja će imati Sonyev senzor IMX787, kao i bateriju od kapaciteta 4400 mAh.

Pixel Fold je dugoočekivani prvi preklopni telefon iz Googlea. Navodno stiže sa 5.8 inčnim vanjskim zaslonom FHD+ rezolucije kao i 7.6 inčnim unutarnjim zaslonom u 2208×1840 rezoluciji. Oba zaslona bi trebala imati stopu osvježavanja zaslona od 120 Hz. Imat će isti procesor kao i Pixel 7a, a dolazi navodno sa 12 GB LPDDR5 RAM-a u kombinacijama sa 256 ili 512 GB brze 3.1 UFS interne memorije.

Pixel Tablet također dolazi sa istim čipom i imat će 10.9 inčni zaslon, dok će od ranije već poznate Pixel Buds A-Series slušalice ovdje biti predstavljene u novoj sky blue boji.

Za provjeru navedenih i svih ostalih detalja najbolje da pričekamo 10.5. za kada je zakazana I/O konferencija. Održat će se u gradu Mountain View, Kalifornija (SAD).

IZVOR/SOURCE

Bajtbox