Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Sony Xperia 1 IV na renderima! – Male promjene u odnosu na prethodnika

Sony je u proljeće prošle godine predstavio flagship Xperiju 1 III. Sada prvi put dobijamo informacije o njegovom nasljedniku, koji će nositi naziv Sony Xperia 1 IV.

Sony Xperia 1 IV osvanuo je na renderima, a oni otkrivaju da telefon donosi dosta sličan dizajn svom prethodniku. Doduše, okviri telefona su još ravniji, što je, čini se najveća promjena. Na desnom okviru smještena je tipka za uključivanje, odnosno isključivanje telefona, koja je ujedno i skener otiska prsta. Tu je i prepoznatljiva sklopka, te tipka za kontrolu glasnoće. Na donjem okviru nalazi se utor za SIM karticu, kao i USB-Type C priključak za sinhronizaciju i punjenje. Na gornjem okviru je 3.5 mm priključak za slušalice, što je svakako veoma pohvalno, jer je danas nezamislivo vidjeti flagship telefon s ovom značajkom. Google Assistant tipke čini se da nema.

Na prednjoj strani primjećujemo zakrivljeni ekran čija je dijagonala 6.5”, a ispod i iznad ekrana nalaze se okviri. Očito je da se Sony odlučio još držati svog tradicionalnog dizajna iako ostali proizvođači pokušavaju napraviti telefon sa što manje okvira oko ekrana. Na gornjem okviru se, između ostalog, nalazi prednja kamera. Na zadnjoj strani Sony Xperia 1 IV ima tri senzora kamere, koji su poredani jedan ispod drugog, a između drugog i trećeg senzora smjestio se LED blic. Na sredini poklopca ispisan je naziv kompanije Sony, dok je u dnu poklopca ispisan naziv Xperia.

Nažalost, više detalja o nadolazećem Sony-jevom flagshipu nije otkriveno, ali očekivati je da u narednim danima i sedmicama saznamo mnogo više o ovom telefonu, koji bi trebao biti predstavljen na proljeće ove godine. Svakako da ćete na našem portalu moći ispratiti te informacije. Do tada, kako vam izgledaju renderi Xperije 1 IV?

Bajtbox