Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Stigla nova generacije mega popularne narukvice – Upoznajte Xiaomi Band 8

Na današnjem događaju predstavljanja u Kini, Xiaomi je, pored Xiaomi 13 Ultra telefona, predstavio još neke uređaje. Među njima je i nova generacije mega popularne pametne narukvice – Xiaomi Band 8. Osma generacija Xiaomi Banda donosi značajne nadogradnje u odnosu na prethodnu, a evo svih detalja.

Nova generacija pametne narukvice donosi promjenu koncepta remena. Naime, Xiaomi je odlučio prepoznatljivi remen odbaciti u korist remena različitih veličina i vrsta, ovisno o željama korisnika. Dodatno, može se koristiti i kao privjesak, te staviti i na cipelu, odnosno na pertle.

Sami Band posjeduje isti modul u obliku pilule, koji sadrži 1,6-inčni AMOLED ekran. Stopa osvježavanja ekrana je 60 Hz, a maksimalna svjetlina 500 nita. Tu je i podrška za Always On Display, a Xiaomi će ponuditi veliki izbor watchface-ova.

Što se tiče funkcija i značajki, Band 8 opremljen je nizom funkcija za praćenje zdravlja. U prvom redu, spomenut ćemo senzor za mjerenje nivoa kisika u krvi. Tu je i senzor otkucaja srca, praćenje spavanja, praćenje menstrualnog ciklusa kod žena itd. Pored toga, Band 8 mjeri i nivo stresa.

Running Beam Mode zadužen je za mjerenje frekvencije koraka, dužine koraka i još mnogo toga tokom trčanja. Sama narukvica nudi preko 150 sportskih načina.

Dolazi i s ugrađenim igrama, kao što su Sudoku i 2048, a uz povezivanje s pametnim telefonom, ponudit će i obavještenja s telefona, prikaz vremenske prognoze i još mnogo toga. Iz Xiaomija navode da će Band 8 pružiti 16 dana trajanja baterije sa jednim punjenjem.

Cijena Xiaomi Band 8 je 239 RMB (35 dolar) za standardnu verziju, dok će NFC verzija koštati 279 RBM (40 dolara). Detalji o međunarodnoj dostupnosti trenutno nisu poznati.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox