Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Stiže novi OnePlus-ov mid-ranger! – Ovo su detalji

Već neko vrijeme kruže glasine o nadolazećem novom mid-rangeru iz OnePlusa koji će nositi naziv OnePlus Nord 3. Ovaj pametni telefon pojavio se ovih dana na fotografijama uživo.

Očekuje se da će OnePlus Nord 3 biti predstavljen do kraja ovog mjeseca ili početkom sljedećeg. Ono što je također poznato jeste to da će ovaj telefon zapravo biti gotovo identičan nedavno predstavljenom OnePlus Ace 2V telefonu u Kini.

Tako fotografije otkrivaju da će Nord 3 zapravo imati identičan dizajn kao i Ace 2V. Međutim, specifikacije će biti nešto malo drugačije.

Tako se prenosi da će OnePlus Nord navodno stići sa glavnim senzorom od 50 MP, umjesto 64 MP koliko ima Ace 2V.

Prednju stranu telefona prekriva ekran s rupicom u gornjem centralnom dijelu, dok su nazad dva odvojena modula kamere. Kada je u pitanju dizajn uređaja, treba spomenuti da Nord 3 ima IR blaster, što je rijetkost za OnePlus-ove telefone.

Kako god, osim gore spomenutog glavnog senzora kamere, čini se da će ostatak specifikacija Norda 3 biti identičan onima na OnePlus Ace 2V.

Tako će ovaj pametni telefon biti pogonjen čipom tajvanske kompanije MediaTek – Dimensity 9000. On će stići u kombinaciji sa do 16 GB radne memorije (RAM-a).

Telefon će imati OLED ekran dijagonale 6,74”, rezolucije 1240 x 2772 piksela. Stopa osvježavanja ekrana bit će visokih 120 Hz. Nord 3 će, pored gore pomenutog senzora od 50 MP, nazad imati ultraširoki senzor od 8 MP i makro senzor od 2 MP.

Za autonomiju telefona bit će zadužena baterija kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 80 W.

IZVOR/SOURCE

Objava Stiže novi OnePlus-ov mid-ranger! – Ovo su detalji pojavila se prvi puta na Bajtbox.

Bajtbox