Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Super Mario Bros. film je najuspješnija ekranizacija video igre ikada

Super Mario Bros. film je nedavno premijerno prikazan i zabilježio je izuzetno uspješan početak, postavši najuspješniji film koji se temelji na videoigri, a također i najuspješniji animirani film ikad u prvom vikendu prikazivanja, srušivši rekord koji je prethodno držao Disneyjev Frozen II. Vazno je isto napomenuti da je film imao produkcijski budžet od 100 milijuna dolara, što se za animirani film ovog opsega smatra ekonomičnim

Prema izvješću Varietyja, zarada filma premašila je 508,7 milijuna dolara na globalnoj razini, od čega je 260,3 milijuna dolara prikupljeno u SAD-u, a 248,8 milijuna dolara u inozemstvu. Prijašnji rekorder po zaradi od filma prema videoigri bio je Warcraft, koji je zahvaljujući uspjehu u Kini zaradio 439 milijuna dolara. U usporedbi, originalni Super Mario Bros. film iz 1993. godine zaradio je samo 38 milijuna dolara, što bi danas bilo otprilike 79 milijuna dolara kada se uzme u obzir inflacija.

U filmu Super Mario Bros. glavne uloge tumače braća Mario (Chris Pratt) i Luigi (Charlie Day), koji se neočekivano nalaze u Kraljevstvu Gljiva te su prisiljeni spasiti svijet(ove) od zlikovca Bowsera (Jack Black). Ostatak glumačke postave uključuje Anyu Taylor-Joy kao Princezu Peach, Keegana-Michaela Keya kao Toada, Setha Rogena kao Donkey Konga te Freda Armisena kao Cranky Konga, uz cameo nastup originalnog glumca koji je dao glas Mariju, Charlesa Martineta.

Kraj filma ostavlja mogućnost za potencijalni nastavak, što i nije iznenađenje jer je Nintendo ranije otkrio svoje planove za stvaranje dodatnih filmova.

Bajtbox