Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Super Mario Bros. tema dobila povijesni status u Nacionalnom registru

Tematska pjesma iz Super Mario Bros-a prvi put će biti uključena u Nacionalni registar kongresne knjižnice 2023. godine. Što je poprilično velik uspjeh za Nintendo.

Službeno nazvana “Ground Theme”, skladbu je skladao Koji Kondo iz Nintenda, a prvi put se pojavila u igri Super Mario Bros iz 1985. godine u prvom nivou igre. Pjesma je postala najpoznatija melodija franšize Mario, ali i jedna od najprepoznatljivijih glazbenih pozadina u video igrama. Sada će zauvijek biti sačuvana uz neke od najpoznatijih i najutjecajnijih pjesama popularne kulture.

Kondo je izrazio svoju čast zbog uključenja Mariove klasične teme u ovako veliko društvo klasičnih pjesama. Njegova tema će biti pridružena drugim poznatim hitovima, uključujući Madonnin “Like a Virgin”, Jimmy Buffetov “Margaritaville”, “All Hail the Queen” od Queen Latifah i “All I Want for Christmas is You” Mariah Carey.

Ovo je veliki uspjeh za Nintendo, a posebno za Konda koji je radio na mnogim drugim Nintendo soundtrackovima, a također sudjelovao u skladanju glazbe za uspješan film “The Super Mario Bros”. Ovaj tjedan je pjesma “Peaches”, koja je nastala za film, dospjela na popis stotinu najpopularnijih pjesama na svijetu. Pjesma u kojoj Bowser iskazuje svoju opčinjenost princezom Peach, debiira na 83. mjestu Billboardove Hot 100 ljestvice. Ovo je rijedak slučaj u kojem se pjesma vezana za videoigru pojavila na Billboardovoj ljestvici.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox