Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Top 5 adblockera za Edge, Chrome i Firefox

Blokiranje oglasa u internetskim preglednicima danas je iznimno popularno, ali i potrebno za kvalitetnije iskustvo surfanja. I sigurnije. Zato će malo tko „vagati“ postaviti neki od adblockera na browser ili ne.

A da bismo olakšali izbor najboljih, donosimo pet koja se ističu na tržištu u ovom trenutku. Svaki od njih ima svoje prednosti i teško je promašiti s odabirom, no možda neki detalj nekome bude važniji od drugog.

AdBlock

Riječ je o jednom od najboljih alata za blokiranje oglasa i može se bezbrižno implementirati u sve najpopularnije browsere, od Chromea preko Firefoxa i Edgea. Uklanja većinu oglasa s web stranica koje posjećujete pa je cijelo iskustvo brže, a usput se štede memorija i baterija. Uz to, AdBlock štiti privatnost na način da vas oglašivači ne mogu pratiti. Korištenjem ovog alata, male su šanse da će targetirani oglasi stići do vas.

AdGuard Blocker

Njegov primarni fokus su društvene mreže, što znači da osim oglasa na njima, na Facebooku, primjerice, nećete vidjeti prijedloge što “lajkati” ili pratiti. Vidjet ćete samo organski sadržaj, bez bannera, pop-up prozora, videooglasa… Zanimljivost je da “čita” anti-block skripte pa nije potrebno ručno gasiti AdGuard Blocker da biste mogli konzumirati sadržaj, on to čini automatski. Naravno, štiti i od malwarea, adwarea, trackera, može se personalizirati prema želji korisnika… Nekako, djeluje kao najpotpuniji alat za blokiranje oglasa.

Ghostery

Glavna značajka kod njega je sigurnije surfanje i za to je vjerojatno najbolji. Omogućava vidjeti koje trackere ste “povukli” i tko stoji iza njih. I tako nakon svake posjete određenoj web stranici. Ghostery daje i poveću kontrolu nad oglasima koje želite ili ne želite vidjeti te uz privatnost nudi i “adfree” iskustvo.

AdBlocker Ultimate

U principu nudi sve što i AdBlock, ali uz njega imate veću kontrolu nad onime što želite ili ne želite. Jednostavnije je na “whitelist” postaviti web stranice koje želite, što znači da je lakše dopustiti pojavljivanje određenih oglasa na njima. Isto tako, ako želite ukloniti apsolutno sve oglase, o kakvoj god vrsti da se radilo, to možete uz jedan klik vrlo efikasno.

uBlock Origin

Ako je nekome motiv ubrzati rad računala tijekom surfanja, onda je ovo najbolje rješenje. Uz blokiranje oglasa, pazi da su procesor i memorija učinkovitiji u tom smislu. Ujedno, ima posebnu listu za oglase koji su neželjeni ili željeni, što znači da si svaki korisnik može kreirati iskustvo po izboru.

Centralna.ba