Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Twitter dobiva hrpu novih opcija

Elon Musk je u tvitu u utorak kasno navečer rekao da najnovija verzija aplikacije Twitter sadrži promjene u izravnim porukama ili DM-ovima — porukama koje korisnici šalju jedni drugima, te da bi iste od sada trebale biti enkriptirane.

Izvršni direktor je rekao da korisnici sada mogu odgovoriti na bilo koju poruku u DM, ne samo na najnoviju, kao i koristiti bilo koji emotikon za reagiranje na poruku. Prethodno su korisnici mogli odgovoriti samo na najnoviju poruku u DM i reagirati samo određenim emotikonima.

Musk je također najavio da bi šifrirani DM-ovi “trebali” biti objavljeni u srijedu.

Enkripcija u porukama znači da samo pošiljatelj i primatelj mogu vidjeti poruku. U teoriji, Twitter i Musk ne bi mogli vidjeti ili presresti izravne poruke između ljudi.

Facebookova matična tvrtka Meta objavila je u siječnju da proširuje testiranje zadane end-to-end enkripcije za svoju uslugu Messenger. WhatsApp, druga aplikacija za razmjenu poruka u vlasništvu Mete, već nekoliko godina ima end-to-end enkripciju.

Šifrirane usluge slanja poruka postale su sve popularnije u posljednjih nekoliko godina jer su se korisnici više fokusirali na privatnost.

Musk je također rekao da će glasovni i video pozivi uskoro biti dodani na Twitter kako bi korisnici mogli “razgovarati s ljudima bilo gdje u svijetu” bez davanja telefonskog broja.

Od početka Twittera, razvoj značajke izravnih poruka nije dobio previše pozornosti od strane prethodnih izvršnih direktora. Ali Musk je nekoliko puta naglasio svoju namjeru da Twitter pretvori u “aplikaciju za sve”, od poruka do financijskih usluga.

Nove značajke Twittera koje Musk obećava ne uvode se uvijek na vrijeme. U veljači je rekao da će Twitter uvesti značajku za dijeljenje prihoda od oglašavanja s kreatorima na platformi. To se još nije dogodilo.

IZVOR


Bajtbox