Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Umjesto Pokemona lovimo čudovišta u novoj igri koju nam donosi Niantic

Studio Niantic, koji je najpoznatiji po svojoj suradnji s tvrtkom Nintendo i viralnom hitu Pokemon Go, objavio je da će surađivati s tvrtkom Capcom kako bi razvili novu igru temeljenu na popularnoj franšizi Monster Hunter. Nazvana Monster Hunter Now, igra će vam omogućiti da lovite čudovišta u proširenoj stvarnosti, što je slično kao u prethodnim igrama Monster Hunter.

Još uvijek nisu otkrivene mnoge pojedinosti o igri, no Niantic je najavio da će biti više informacija dostupno kada zatvorena beta verzija bude lansirana u bliskoj budućnosti. Pretpostavlja se da će Monster Hunter Now pratiti poznatu formulu, gdje će univerzum Monster Hunter biti predstavljen u stvarnom svijetu, a igrači će moći susretati čudovišta na mapi stvarnog svijeta.

Gameplay ciklus koji će biti korišten u igri je isti kao onaj koji je poznat iz prethodnih Monster Hunter igara. Igrači će loviti čudovišta kako bi prikupili različite materijale koji se mogu koristiti za izradu oružja i oklopa kako bi se mogli boriti protiv još izazovnijih čudovišta. Igrači će također moći loviti zajedno sa svojim prijateljima. Međutim, mobilna verzija igre će uključivati borbe koje će trajati najviše 75 sekundi.

Nakon nevjerojatnog uspjeha Pokemona Go, tvrtka Niantic je surađivala s raznim velikim tvrtkama i lansirala je nekoliko igara, uključujući NBA All-World i Pikmin Bloom, dok je Harry Potter: Wizards Unite projekt prekinut. Unatoč tome, nijedna od ovih igara nije dosegla popularnost Pokemona, što je dovelo do otkaza za osam posto Nianticovog osoblja prošle godine.

Monster Hunter Now izlazi u rujnu 2023. za Android i iOS uređaje.

Bajtbox