Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Upozorenje na popularnu metodu uštede baterije: “To zapravo može isprazniti vaš mobitel”

Dvije jednostavne riječi mogu nas toliko uznemiriti u današnje vrijeme. To su “prazna baterija”.

Pokušavat ćete pronaći trik kako bi produžili vijek trajanja vašeg telefona. Pokušat ćete koristiti razne metode, a jedna od popularnih je, otkriva “Mirror” zapravo suprotnog efekta – umjesto da uštedi bateriju, ona je zapravo prazni, piše avaz.

Pogrešan potez

Korisnici iPhonea i Androida znaju da je zadovoljstvo micati aplikacije u pozadini koje vam ne trebaju, pogotovo ako ih se nakupilo više. Mnogi vjeruju da će im to također pomoći uštedjeti bateriju, jer telefon više ne radi naporno kako bi pokrenuo nekoliko aplikacija u isto vrijeme.

Međutim, Liam Hauli (Howly), direktor marketinga u musicMagpieu, upozorava na to, te tvrdi da bi to zapravo moglo oštetiti vašu dragocjenu bateriju.

Zbog čega je to tako

– Većina korisnika iPhonea prijeđe prstom prema gore po aplikaciji nakon što završi s korištenjem iste, ili iz navike ili zato što misle da će im to uštedjeti bateriju i poboljšati performanse. Zapravo je suprotno; povlačenje prsta prema gore po aplikacijama kada ih ne koristite može skratiti trajanje baterije – rekao je on.

Objasnio je kako je to zbog toga jer je potrebno više energije za pokretanje aplikacije nego za njihovo održavanje u pozadini.