Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

VIDEO Šef TikToka zabezeknut na pitanja političara: ‘Spaja li se TikTok na WiFi kod kuće?’

TikTok je megapopularan među mladima, no brojne zapadne države odlučile su zabraniti aplikaciju na službenim telefonima političara i dužnosnika u strahu zbog kršenja privatnosti i pitanja nacionalne sigurnosti. A upravo su to bile teme o kojima je u četvrtak direktor kompanije Shou Chew odgovarao na pitanja američkih kongresnika.

Bilo je tu pitanja o pravilima privatnosti, upravljanju sadržajem, sigurnosti za djecu i potencijalnim vezama s kineskom vladom, no i drugih puno bizarnijih upita koji su potpuno iznenadili Chewa.

Richard Hudson iz Sjeverne Karoline potpuno ozbiljnog lica pitao ga je: ‘Pristupa li TikTok kućnoj WiFi mreži?’

Pitanje je zbunilo Chewa, jer logično, ako je telefon spojen na kućnu mrežu, aplikacija preko nje pristupa internetu.

TikTok Chief Executive Shou Zi Chew testifies before a House Energy and Commerce Committee, in Washington

Foto: Evelyn Hockstein/REUTERS

– Samo ako je korisnik uključio WiFi- odgovorio je zbunjeni Chew s komentarom: ‘Ispričavam se, ali možda nisam razumio što pitate…’

– Ako imam TikTok na telefonu i moj telefon je na kućnoj mreži, pristupa li TikTok toj mreži? – ponovio je Hudson.

Chew je odgovorio da će morati pristupiti mreži ako želi vezu s internetom.

Predstavnik iz Teksasa Randy Weber nije postavio pitanje već je rekao da TikTok indoktrinira djecu s podjelama te woke i pro-komunističkom propagandom.

Zastupnik Buddy Carter je tražio da mu se pojasni kako rade popularni filteri. Pitao je koristi li TikTok kamere da identificira tijelo ili podatke o tijelu, Chew je odgovorio da ne prikupljaju te podatke. Jedini podaci koje koriste su kako bi identificirali gdje korisnik gleda i primijenili odgovarajući filter, poput naočala. Ti podaci se brišu kad korisnik izađe iz filtera, na što je Carter pitao, zašto trebaju znati gdje korisnik gleda.

Centralna.ba