Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Za ekstremne uslove – Samsung predstavio Galaxy S23 Pro Tactical Edition

Kompanija Samsung predstavila je dva nova pametna telefona iz svoje ponude. Međutim, ne radi se o običnim pametnim telefonima, već o onima koji su namijenjeni za vojsku i ekstremne uslove. Južnokorejski gigant predstavio je Samsung Galaxy S23 Pro Tactical Edition i Samsung Galaxy XCover 6 Pro Tactical Edition.

Samsung je prethodno predstavio Samsung Galaxy S20 Tactical Edition, koji je zabilježio veliki uspjeh. To vjerovatno zbog vrhunskih specifikacija i odličnog kvaliteta, koji može podnijeti ekstremne uslove.

Samsung je naveo da se novi uređaji neće prodavati širim masama. Umjesto toga, očekuje se da će kasnije ove godine stići američkoj vladi i njenom vojnom osoblju.

Kako prenosi leaker Anthony, oba ova pametna telefona ponudit će razne funkcije, kao što su Android Team Awareness Kit, Battlefield Assisted Trauma Distributed Observation Kit, Samsung Knox & Knox Dual Data at Rest. Tu su i funkcije Night Vision Model, Stealth Mode i još mnogo toga. Za ove modele stići će i zaštitna torbica vojne klase koja se može nositi na grudima.

XCover 6 Pro testiran je sa MIL-STD-810H i padom sa visine od 1,5 metar. Također dolazi i sa IP68 certifikatom za otpornost na vodu i prašinu, kao i uklonjivom baterijom.

S druge strane, Samsung Galaxy A23 Pro Tactical Edition stiže sa kamerama visoke rezolucije za poboljšane fotografije i video zapise. Unatoč svojoj tzv. vojnoj konstrukciji, ovaj telefon može se pohvaliti svim specifikacijama kao i obični Samsung Galaxy S23. To uključuje Dynamic AMOLED ekran sa stopom osvježavanja od 120 Hz, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 procesor i još mnogo toga.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox