Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Zašto Google Bard nije dostupan u Europi?

Google je na svojoj I/O konferenciji za programere najavio da će njegov Bard chatbot biti široko dostupan na 180 tržišta. Ovo označava veliku ekspanziju za platformu, koja je isprva imala vrlo ograničeno izdanje.

No Kanada i Europa nedostaju na popisu podržanih tržišta. Sada je Google nagovijestio mogući razlog za ove propuste u odgovoru e-poštom na upit Android Authority-a .

Iz Googlea su izjavili sljedeće

Bard će uskoro moći podržati 40 najboljih jezika, a iako nismo finalizirali vremenski okvir za planove proširenja, uvodit ćemo ga postupno i odgovorno te nastaviti biti koristan i angažiran partner regulatorima dok se krećemo prema ovim novim tehnologije zajedno.

Tvrdnja tvrtke da je bila “korisni i angažirani partner regulatorima” sugerira da Bard za sada preskače EU i Kanadu zbog regulatornih problema.

U međuvremenu, kanadski zakonodavci nedavno su predstavili zakon usmjeren na reguliranje umjetne inteligencije. Zakon o umjetnoj inteligenciji i podacima ( AIDA ) nalaže procjene, upravljanje rizicima, praćenje, anonimizaciju podataka, transparentnost i praksu vođenja evidencije oko sustava umjetne inteligencije. AIDA bi također uvela kazne do 3% globalnog prihoda tvrtke ili 10 milijuna dolara.

Dakle, ove činjenice u kombinaciji s Bardovom širokom dostupnošću sugeriraju da Google doista pokušava izbjeći pozamašne novčane kazne i želi dovesti svoje regulatorne probleme u red.

Google Bard je Googleov odgovor na ChatGPT, ali je i drugačiji. Chatbot je u ovoj fazi eksperiment koji vam omogućuje sve, od planiranja rođendanske zabave i sastavljanja e-maila do odgovaranja na pitanja o složenim temama. Omogućuje čak i kodiranje, a uskoro će sadržavati AI generator slike zahvaljujući Adobeu.

U početku je Bard koristio jezični model za aplikacije dijaloga (LaMDA) za svoju obuku kako bi mogao postati konverzacijski. Međutim, sada također koristi Pathways Language Model 2 ( PaLM 2 ) za pokretanje Bardovih naprednijih značajki kao što su kodiranje i multimodalno pretraživanje (uskoro).

Kao i kod drugih AI-jeva chatbota, Bard je dizajniran za razgovor. To znači da korisnici stupaju u interakciju s njim upisivanjem upita ili zahtjeva u tekstualni okvir, a zatim će AI – u ovom slučaju Google Bard – izbaciti odgovor koristeći razgovorni ton.

IZVOR

Bajtbox