Connect with us

Upište pojam za pretragu

Zdravlje

Kako da se ne smrznete kada vam dođu računi za struju

Globalno zagrevanje donelo nam je poslednjih godina ćudljiva godišnja doba pa je klima uređaj u stanovima i kancelarijama postao odraz potrebe, a ne luksuza. Iako ga većina kupuje kao spasonosno rešenje za vrele letnje dane, vrlo brzo se ispostavi da on dodatno doprinosi prijatnoj atmosferi u domu tokom cele godine. Zimi je, ako ne osnovni izvor grejanja, odličan način da podigne temperaturu za nekoliko stepeni u večernjim satima kada se ugase radijatori. Ukoliko tokom zimskih dana niste imali potrebu da koristite klima uređaj za grejanje, velika je verovatnoća da ćete to učiniti s početka proleća kada prestanu da rade gradske toplane, a april donese košavu i neočekivano zahlađenje. Moderni uređaji koji sadrže i funkciju prečišćavanja vazduha postaće vaš omiljeni izvor svežine tokom cele godine.

LG klima

Ono što ume da pokvari uživanje u komforu klimatizovanog prostora su računi za struju. Zbog toga su energetski efikasni uređaji, koji zahvaljujući novim tehnologijama troše manje energije čuvajući i džep i planetu, postali imperativ za modernog ekološki osvešćenog potrošača.

Kad su u pitanju klima uređaji veliku razliku pravi inverter tehnologija. Za razliku od konvencionalnih klima koje se isključuju i uključuju s punim kapacitetom da bi postigle temperaturu čak i kada je ona malo iznad ili malo ispod one koju želimo, klima uređaj sa inverter tehnologijom ima promenljiv režim rada i to minimalno variranje štedi energiju, obezbeđujući hlađenje i grejanje bez premca.

LG klima

Svi LG klima uređaji novije generacije poseduju ovu tehnologiju, koja garantuje da se na kraju meseca nećemo smrznuti od računa za struju, a neki uređaji poseduju i dva invertera sa čak 10 godina garancije, tako da ćete dugo vremena uživati u savršenoj temperaturi prostorija u kojima boravite. Energetski efikasna serija DUALCOOL klima uređaja, pored energetske efikasnosti od A+++ ima još naprednije filtere koji efikasno eliminišu 99.9 odsto štetnih čestica poput PM2.5 i PM10 zahvaljujući pametnom senzoru koji može da detektuje prisustvo ovih štetnih čestica u vazduhu. Uz pomoć LG funkcije za aktivnu kontrolu potrošnje energije, možete da podešavate potrošnju energije u tri opcije (80%, 60%, 40%) i tako regulišete učinak hlađenja uz smanjenu potrošnju energije.

LG klima

Pored toga, ovi aparati imaju jonizator plazme Plasmaster Ionizer + koji oslobađa više od tri miliona jona u kratkom roku. Joni se vežu za štetne čestice i na taj način prečišćavaju vazduh i okolne površine, istovremeno eliminišući neprijatne mirise dim, buđ i plesni, što sve može uticati na pojavu alergijskih simptoma. Na sve to, klima uređaj ima i elegantan dizajn što omogućava da se lako uklopi u svaki prostor, a zahvaljujući pametnim tehnologijama koje LG razvija godinama, sada je moguće da kontrolišete temperaturu prostorije preko vašeg mobilnog telefona i podesite idealnu temperaturu ma gde se nalazili u svega par klikova ili glasovnom komandom koristeći aplikaciju LG ThinQ. Sa LG klima uređajima imate potpunu kontrolu u svakom trenutku, tako da spremno možete dočekati svako godišnje doba!

Više informacija potražite na https://www.lg.com/rs/klima-uredaji.

Zdravlje.ba