Connect with us

Upište pojam za pretragu

Zdravlje

Kako nas klime čuvaju od alergena i virusa?

Broj ljudi koji se pribojava prvih prolećnih dana je svake godine u porastu, a za to su odgovorni virusi i alergije koje mnoge od nas onemogućavaju da normalno funkcionišu. Po nekim procenama, do 2050. godine, svaki treći stanovnik planete će imati neku vrstu alergije. Kod nas još uvek dominiraju čestice polena ambrozije koje su glavni izazivač kijanja, kašljanja, crvenila i svraba, a u kombinaciji sa prolećnim virusima, ne treba da čudi što mnogi sugrađani ne izlaze iz svojih domova.

To nije rješenje, jer čestice alergena i virusa zbog svoje veličine lako nađu način da nas napadnu i u zatvorenom prostoru. Srećom, kompanija LG je ponudila jedinstveno rešenje koje će vam omogućiti da zaboravite na broje preparate, kreme, kapi, lijekove i ostale vrste terapija protiv alergena i virusa, bar dok ste kod kuće.

Zahvaljujući jedinstvenim modelima klima uređaja kompanije LG, brzo, lako i efikasno stvaramo zaštitu od neželjenih mikroba u našem domaćinstvu. Osim što pružaju efikasnu zaštitu od neželjenih čestica i mikroorganizama, dodatno eliminišu mikrozagađivače, a pored toga brzo stvaraju idealnu temperaturu tokom svakog godišnjeg doba i omogućavaju dodatnu svežinu svakom enterijeru.

Klima uređaji kompanije LG sa ugrađenim Dual Inverter kompresorom i antibakterijskim filterom su idealan izbor za svakoga ko ima probleme sa alergijama ili je osetljiv na prolećne viruse. Osim filtera koji nude dvostruku zaštitu, neki modeli poseduju i jonizator plazme Plasmaster Ionizer + koji steriliše vazduh prostorije tako što ispušta 3 miliona čestica jona koje za kratko vreme neutrališu štetne čestice, mikroorganizme, kao i neprijatne mirise. Noviji modeli poseduju i UVnano™ tehnologiju koja omogućava dodatnu zaštitu.

Klima uređaji kompanije LG su i veoma energetski efikasni, zato što Inverter tehnologija omogućava da se brzo dostigne željena temperatura uz minimalnu potrošnju energije. To znači da osim zdravlja, čuvate i planetu, a dodatno smanjujete mesečne izdatke za struju. Modeli poput DUALCOOL & PURE sa Inverter kompresor i prečišćivačem vazduha omogućava do 70% uštede električne energije.

Modeli poslednje generacije klima uređaja kompanije LG omogućavaju i daljinsku kontrolu preko vašeg telefona, ma gde se nalazili, zahvaljujući pametnoj ThinQ aplikaciji. Korisnicima je omogućeno da zadaju komande klima uređaju dok nisu kod kuće tako da svaki put uđu u savršeno rashlađen (ili zagrejan) prostor gde se mogu osećati sigurno i spokojno.

Klima uređaji kompanije LG su idealan izbor za svakoga ko ima problem sa alergenima u vazduhu, a pružaju i efikasnu zaštitu od neželjenih mikroorganizama, štede energiju i omogućavaju korisnicima da spremno dočekaju svako godišnje doba.

Više informacija potražite na https://www.lg.com/rs/klime.

Zdravlje.ba